banner

Een stukje geschiedenis

Het melkveebedrijf is al sinds 1818 in de familie. Janita heeft na haar diploma tot A-verpleegkundige 15 jaar gewerkt als zelfstandige in de thuiszorg. Vanuit die ervaring hebben Dick en Janita besloten om in 2004 te starten met een zorgtak vanuit het woonhuis. In 2006 kwam het eerste gebouw erbij, toen voor zorg. De zorgtak is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige tak met een dagbesteding- en een jeugdgroep, met ieder een eigen team begeleiders.

banner

Actief melkveebedrijf

De Rietstulp is een modern melkveebedrijf met 120 melkkoeien. De koeien worden gemolken met robots. De melk gaat naar de melkfabriek in Rouveen waar er specialiteitenkaas van wordt gemaakt. De deelnemers spelen een grote rol in het verzorgen van het (jong)vee.

Een kijkje op de boerderij

Melktap

Vooraan de weg staat de melktap. Bezoekers tappen zelf verse melk, rechtstreeks van de koeien. Daarnaast is er een boerderijwinkel in onze Hooiberg met seizoensproducten uit eigen moestuin, streekproducten en nog veel meer.

De dieren op de boerderij

Natuurlijk lopen er veel koeien en kalfjes rond, maar die zijn niet alleen. Op de boerderij zijn er ook pony’s, konijnen, cavia’s, katten en kippen. Deelnemers verzorgen deze dieren, en knuffelen natuurlijk volop.

In de vaste dagstructuur zijn er momenten om dierentaken te doen. In overleg met een deelnemer kijken we welke taak past. Hiermee groeit het verantwoordelijkheidsgevoel.

De moes- en pluktuin

De moes- en pluktuin is prachtig geworden. In het voorjaar en de zomer is er volop werk om de tuinen met elkaar te onderhouden. Tijdens het oogstseizoen staat vers uit eigen tuin op het menu. En ook in de winkel kunnen mensen verse producten kopen.

In de zomer bloeit de pluktuin, waar elke bezoeker tegen een kleine vergoeding een prachtige bos bloemen kan plukken.