Woensdagmiddaggroep

Zorgboerderij de Rietstulp biedt een pedagogische omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkeling binnen een veilige setting met veel structuur en gelegenheid om te spelen.
Onze vaste en gediplomeerde begeleiders staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor de deelnemers klaar.

Centraal in de begeleiding staan persoonlijke doelen, zorgbehoeften van een kind en de boerderij. Het respecteren van elkaar, verschillende culturen, geloven en levenswijzen zijn normen en waarden binnen de begeleiding. Het kunnen ontwikkelen van een eigen identiteit vinden wij belangrijk.

Weekend/vakantie opvang

Logeren kan in de weekenden en schoolvakanties. Daarbij combineren we het aanleren van vaardigheden met invulling van vrije tijd en omgaan met sociale contacten.
Tijdens het logeren kan het thuisfront even op adem komen.

Kortdurend verblijf
kinderen/tieners

Kortdurend verblijf duurt een midweek, van maandag t/m vrijdag. Het logeren kan een uitkomst bieden als het thuis even niet meer lukt of in bijzondere omstandigheden. Denk bijvoorbeeld een ziekenhuisopname van een van de ouders, na een behandelfase van een kind waarbij volledig thuis zijn nog te veel is.

De week is er ook voor kinderen/ tieners om zich voor te bereiden op begeleid zelfstandig wonen. voor te bereiden op het al dan niet begeleid zelfstandig wonen.

Kinderen logeren in een kleine groep met een vast team begeleiders. Er is een vaste dagstructuur waarbij er veel aandacht is voor het aanleren van vaardigheden.

Individuele begeleiding

De begeleiders van de Rietstulp kunnen ook op de boerderij individuele begeleiding bieden. Ze zijn een bekend gezicht voor het kind. Samen gaan ze aan het werk door middel van activiteiten om leerdoelen te realiseren. Ook jeugdigen die uitgevallen zijn op school kunnen tijdens de schooluren begeleid worden om samen weer een stip op de horizon zetten. wij gaan opzoek naar wat en welke school geschikt is.
Vooraf stemmen we gezamenlijk af welke doelen er zijn bij ouders/verzorgers en het kind. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Plannen en organiseren
  • Persoonlijke verzorging
  • Leren om gaan met geld
  • Zelfstandigheid bevorderen
  • Ondersteuning van gezinssituatie

Deze mogelijkheid van zorg bieden wij om op een laagdrempelige manier kortdurende hulpvragen thuis of op persoonlijk vlak snel op te lossen waarbij continuïteit in het aangeleerde gedrag ook tijdens het verblijf op de boerderij gewaarborgd wordt.