U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hooiberg

De Hooiberg is een ruimte, die gemaakt is van de originele hooiberg, die vroeger bij de boerderij hoorde. Dit is de verblijfsruimte voor de dagbestedingsgroep, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op de woensdag en in het weekend wordt de ruimte gebruikt als activiteitenruimte voor de jeugd.

 

Dagbesteding/ Begeleid-beschermd werken Jongvolwassenen, volwassenen
Aandachtspunten binnen de begeleiding op de dagbestedingsplek zijn plezier ervaren, rust ervaren en positieve bekrachtiging. Deze werkwijze heeft een ondersteunend, stabiliserend en ontwikkelingsgericht karakter. Dit binnen een omgeving waar de deelnemer zichzelf kan zijn, een gestructureerd aanbod van activiteiten aangeboden krijgt en een band met zijn/haar begeleider opbouwt, dusdanig dat gedachten en gevoelens uitgesproken kunnen worden. Situaties worden besproken met de deelnemer om te kunnen werken aan sociale vaardigheden. Wij streven naar een stabiele, veilige plek met vertrouwde mensen, waar jongeren zichzelf op eigen niveau kunnen ontwikkelen en vaardigheden kunnen aanleren. Voor de
oudere deelnemers beschikt de zorgboerderij over een eigen rustige plek “de hooiberg” genoemd waar de deelnemers kunnen verblijven. Daarnaast doet de deelnemer mee met de activiteiten die er binnen de (zorg)boerderij worden geboden. Hierdoor is er een gestructureerde dagbesteding die gericht is op de interesse van de deelnemer. De werkzaamheden bestaan grotendeels uit het ‘werken’ in en rond de boerderij. Maar ook creatieve activiteiten en uitjes ( musea, boodschappen doen, de markt enz.) behoren tot de dag invulling. Wij gaan uit van de mogelijkheden die de deelnemer heeft. Vanzelfsprekend is de gezelligheid en herkenning van hun problemen het belangrijkst. Deze belevingsgerichte zorg is gericht op het behouden van de vaardigheden die deze deelnemers nog hebben. Deze dagactiviteiten bieden wij aan om het gevoel van eigenwaarde bij onze deelnemers te stimuleren. Verder is het contact met de dieren en de rust die hier heerst ook erg ontspannend voor de deelnemers. Op deze manier wordt de mantelzorg ontlast, wat wij erg belangrijk vinden.

 

Arbeidstoeleiding
Speciale trajecten worden op maat gemaakt. Wanneer de deelnemer op zoek is naar zijn/haar interesses en kwaliteiten of twijfelt tussen bepaalde onderwijs of dagbestedingsrichtingen kan het traject in gang worden gezet. Onderzocht kan worden welke werkplek het beste bij de deelnemer past. Binnen dagelijkse of wekelijkse gesprekken met de begeleiding worden werkzaamheden geëvalueerd. Op dit moment hebben deze trajecten een meer stabiliserend karakter. Ook wanneer een deelnemer weet welke richting hij/zij op wil gaan, maar door persoonlijke omstandigheden nog niet toe is aan het reguliere werkveld, kunnen vaardigheden opgedaan worden en zal de deelnemer zich kunnen ontwikkelen door meer verantwoordelijkheid te genereren.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?